Vändag och skådespelarkurs.

Vad är vändag i Berlin? För alla andra är det kärlekens, parförhållandens och Valentins dag. För oss från Finland är det vänskapernas dag, och dagen till ära åt vi brunch tillsammans, följd av en solskenspromenad och lite shopping. Det blev alltså en såkallad “instawalk” – en promenad där huvudfokus är var, när och hur man ska ta nästa foto. Sen slänger man in alla vidriga hashtags, så som #mylife #mylove #sunshine #happy #valentinesday

Skärmavbild 2015-02-14 kl. 21.23.38

Och vad gör en helg perfekt om inte mycket d-vitamin, vårväder från en molnfri himmel, mycket sömn, många vänner, god laktosfri mat, en skådespelarkurs, promenader… Upplyftande energi, helt enkelt.

På torsdag kväll dansade vi med Ashley Temba, en fantastisk hip hop dansare från New York med en upplyftande och kritisk New York attityd. Han vikarierade för vår danslärare och jag hoppashoppashoppas att han får vikariera fler gånger. Han “klagade” på att vi inte lärt oss koreografin felfritt efter 90 minuter, vilket fick mig att höja ribban. When a New York professional tells you to go harder, you go harder.

Fredagen var så lik en avslappnad sommardag att alla stressande faktorer ändrade karaktär. Istället blev dagen en produktiv godisdag som jag avslutade med att åka förbi restaurangen en kompis jobbar på, bara för att krama om henne.

Lördagen gick igång tidigt, då jag och tre kaffesugna singeltjejer (#foreveralone #flawless #bff) köade till en vegan och glutenfri allahjärtansdagbrunch på Ohlala. Alla i Berlin gick och njöt med förvånade bleka ansikten riktade upp mot solen och vårfåglarnas sång. Den tjocka dimman är ett minne blott. Regnet hör till det förgångna. Ändå är det bara två veckor sedan det var regnvinter.

Söndagen gick igång lika tidigt som lördagen, men med en solskenspromenad ner till Kreuzberg där jag och åtta andra deltog i en skådespelarkurs med temat “känslor”. Teaterpedagogen avslöjade för oss att den förra söndagskursen bara haft manliga deltagare då temat varit “status”. Nu hade temat “känslor” bara lockat kvinnor. Ack dessa stereotyper vi själva upprätthåller! Att sitta och prata om känslor var dock det sista vi gjorde. Istället gjorde vi övningar med ljud och uttryck som speglade allt från glädje till sorg och ilska, samt alla andra adjektiv som kan beskriva hur man förhåller sig till en situation. Det var väldigt intressant att se hur man själv och hur andra uppfattar respektive adjektiv och hur man väljer att bäst uttrycka dem.

Jag har saknat skådespeleriet – att improvisera, att ge allt jag har på en tom scen, att skapa något idérikt utifrån några få direktiv, och därför har jag väldigt höga förväntningar på skådespelarkursen som börjar senare i vår.

 

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s